Da vaše bijelo rublje ostane blistavo, treba vam samo jedan jeftini proizvod

Foto: Shutterstock/konzum.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI bijeli odjevni predmeti, posteljina ili ručnici s vremenom mogu lagano posivjeti, no jedan jednostavan i jeftin proizvod koje gotovo svako kućanstvo ima u smočnici lako će im vratiti bjelinu. Kombinirate li je s deterdžentom za pranje rublja, soda bikarbona pomoći će nježno ukloniti nakupljenu prljavštinu.

Soda bikarbona puno je nježnija od izbjeljivača

"Jednostavno je pomiješajte s deterdžentom za pranje rublja kako biste učinkovito uklonili prljavštinu bez pribjegavanja jakim izbjeljivačima koji dugoročno mogu štetiti vašoj odjeći", rekla je Eliana Coca, vlasnica servisa za čišćenje E.C. House Cleaning, za Homes&Gardens.

Oko 120 grama, što je otprilike pola čaše za piće, bit će dovoljno. Ovu količinu ubacite u bubanj za pranje rublja i perite kao i obično. Abrazivna struktura sode bikarbone odradit će što treba.

Ako želite da vam pomogne u otklanjanju mrlja, slobodno pospite malo sode bikarbone direktno na mrlju. Odlično djeluje na mrlje od znoja. Coca je pojasnila: "Ona neutralizira kiseline i razgrađuje proteine u mrljama od znoja."

Soda bikarbona, 500 g, Konzum, 1.19 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.