HAJDUK

Hajduk je osnovan 1911. Ovo se nije dogodilo još nikad u njegovoj povijesti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IZA HAJDUKA je jedna od najgorih rezultatskih godina u njegovoj povijesti. Prvenstvo je završio tek na petoj poziciji, iz Europe i kupa je ispao vrlo rano, a problemi su se nastavili i u novoj sezoni. Hajduk ima 17 bodova iz 14 utakmica, drži peto mjesto, a za četvrtom Rijekom zaostaje šest bodova uz dvije utakmice više.

Ipak, njegovi navijači ruše rekorde. Prvi put od osnutka kluba i daleke 1911. godine, u Hajduk se u prvih 20 dana godine učlanilo deset tisuća navijača.

Petsto ljudi dnevno se učlani u Hajduk

Prošli tjedan za članove Hajduka prošao je u znaku rekordno brzog učlanjivanja tisuća navijača, pa ne čudi što je brojka učlanjenih već danas prešla 10 tisuća članova. U prvih 20 dana ove godine učlanjeno je nikad više navijača otkada je članstva u Hajduku, a ono seže u daleku 1911. godinu.

Iako su akcije učlanjivanja privremeno pale u drugi plan zbog sudjelovanja u pomaganju stradalima u područjima pogođenim potresom, navijači su pripadnost iskazali u velikim brojevima.

"U usporedbi s prošlim godinama početak je učlanjivanja nikad bolji. Prosječno se u danu učlani 500 navijača, što je odličan i dosad neviđen pokazatelj pripadnosti Hajduku", kazao je voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić, dodavši da su u pripremi brojne terenske akcije u Splitu te diljem Hrvatske i svijeta.

Najvjernijim navijačima nagrada

Pored toga, za sve navijače koji se učlane među prvih 11.000 pripremaju se i iznenađenja.

"Prvih 11 tisuća učlanjenih ulazi u „bubanj”, a kada dođemo do okrugle brojke, jednog ćemo sretnika izvući i razveseliti dvjema ulaznicama za prvi idući nastup Hajduka na Poljudu. U ovim vremenima kada gledatelji ne smiju na stadion, ovo će biti zasigurno jedinstvena nagrada i zahvala Hajduka svojim članovima", kazao je Prkić.

Hajduk je 2016. godine srušio rekord kada je 4. veljače u njega bilo učlanjeno preko petnaest tisuća ljudi. Ove godine bi tu brojku mogao dostići i ranije. Te godine je imao preko 43 tisuće članova na kraju godine, što je brojka koju otad nisu dosegnuli.

Pročitajte više