AUSTRALSKI KUP

Hrvatska senzacija iz Australije poražena u finalu Kupa. Pala je nakon dva penala

Foto: Facebook/Sydney United

SYDNEY UNITED poražen je danas s 2:0 u finalu australskoga kupa od Macarthura, čime je postao prvi drugoligaš u povijesti koji je dogurao do završnice kupa u toj zemlji. Oba pogotka na susretu postignuta su s bijele točke. Prvo je zabio Al Hassan Toure u 32. minuti utakmice, a onda Ulises Davila u 90. minuti.

United je klub hrvatskih iseljenika osnovan 1958. godine pod imenom Sydney Croatia, ali je krajem osamdesetih godina promijenio ime jer Australija više nije dopuštala nacionalni predznak u nazivima klubova.

Sydney United je imao nevjerojatan put do finala. U svakoj fazi osim u 1. kolu bio je totalni autsajder, ali je nevjerojatnom borbenošću i požrtvovnošću skidao favorite jednog po jednog. Nakon što su u prvoj rundi pobijedili Monaro 3:0, nogometaši Sydneyja su u osmini finala imali strašno težak zadatak protiv prvoligaša Western Uniteda.

Izbacili favorite

Gosti su očekivano poveli pred kraj prvog poluvremena, ali je Sydney izjednačio u 56. minuti i onda senzacionalno na penale prošao dalje. U četvrtfinalu su išli u goste također drugoligašu Peninsuli koju su iznenadili 1:0, da bi ih u polufinalu čekao jaki Brisbane Roar.

Na malom stadionu Sydneyja natiskalo se više od 3000 ljudi koji su vidjeli kako gosti zabijaju u 13. minuti za 0:1. No, Matthew Bilic je brzo izjednačio, da bi gosti pred kraj prvog poluvremena promašili penal.

Za United igrao i Asanović

No, nisu ga promašili u 63. minuti, ali je Anteimi u 71. osigurao Sydneyju produžetak u kojemu su senzacionalno slavili golom Trifira u 105. minuti susreta.

Za Sydney su kroz povijest igrali poznati igrači kao što su Mark Bosnich i Tim Cahill, a 2001. je za ovaj klub igrao i Aljoša Asanović. Trenutačno igraju u Premier ligi South Walesa u kojoj su prošle sezone završili na sedmom od 12 mogućih mjesta.

Pročitajte više