STOLNI TENIS

Hrvatski stolnotenisači izveli čudo i preokretom stigli do pobjede

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je velikim preokretom uspjela pobijediti Singapur s 3:2 u susretu prvog kola skupine 7 Svjetskog momčadskog prvenstva u stolnom tenisu, koje se održava u kineskom Chengdu.

Autor preokreta bio je prvi igrač hrvatske reprezentacije Andrej Gaćina, koji je pri vodstvu Singapura 2:1 u mečevima, protiv prvog igrača suparničke reprezentacije Pang Yew Ena Koena, gubio s 0:2 u setovima, došao do petog seta i u njemu spasio šest meč-lopti, da bi s 15:13 u odlučujem setu donio izjednačenje na 2:2 te omogućio Tomislavu Pucaru da odvede Hrvatsku do pobjede.

Pucar je to na kraju i učinio, ali također na dramatičan način, preokrenuvši zaostatak od 1:2 u setovima. U petom setu je njegov suparnik Chew Zhe Yu Clarence poveo s 3:0, ali je Pucar uspio na kraju slaviti s 11:9 te donijeti Hrvatskoj startnu pobjedu.

Sad protiv Tajvana

Hrvatska je povela nakon što je Gaćina svladao Chewa u tri seta, ali su potom poraze u tri seta doživjeli Pucar i Filip Zeljko, da bi u već opisanom preokretu Gaćina i Pucar donijeli pobjedu našim stolnotenisačima. U drugom dvoboju u skupini 7 Belgija je iznenadila Tajvan s 3:1. 

U nedjelju (10 sati) hrvatske stolnotenisače čeka ogled protiv prvog nositelja skupine Tajvana, od kojeg su poraženi na Olimpijskim igrama u Tokiju s 0:3. U posljednjem susretu u skupini u ponedjeljak (4 sata) hrvatske igrače očekuje Belgija.

Pročitajte više