LIGE PETICE

Perišićev Tottenham uvjerljivo poražen u derbiju Premier lige

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Arsenala pobijedili su Tottenham 3:1 u gradskom derbiju, ali i derbiju 9. kola Premier lige te će i nakon njega biti vodeća momčad na ljestvici engleskog prvenstva. Tottenham, za koji je Ivan Perišić odigrao do 73. minute, s prvim ligaškim porazom sezone ostaje treći, barem dok klubovi iza njega ne odigraju utakmice zaostatka.

Thomas Partey u 20. minuti donio je uvodnu prednost Arsenalu, prije no što je Harry Kane s bijele točke izjednačio u 31. i s tim rezultatom poslao obje momčadi na odmor. Tim je golom Kane postao najbolji strijelac u povijesti londonskih derbija, sad s golom više od Thierryja Henryja. Postigao ih je 44. Također, postao je i prvi nogometaš s postignutih 100 golova u gostujućim utakmicama Premier lige.

Arsenal se vratio u vodstvo u 49., kad je zabio Gabriel Jesus, dok je u 67. Granit Xhaka postavio konačnih 3:1. Xhaka je u osam odigranih ligaških utakmica u ovoj sezoni bio dvostruki strijelac za Arsenal. Jednako toliko prvenstvenih golova zabio je u prethodne dvije sezone za momčad. Sastavu Mikela Artete posao je bio olakšan isključenjem Emersona Royala u 62. minuti.

Sedmom ligaškom pobjedom u osmoj utakmici sezone Arsenal je stekao prednost koja mu jamči vrh ljestvice i nakon što se kolo kompletira. Do ove pobjede stigao je u utakmici sa 65 posto posjeda lopte i 22 udarca prema golu, od kojih je devet išlo u okvir.

 

Pročitajte više