HRVATSKI NOGOMETAŠI

Zaboravljeni napadač Hrvatske briljira u Rangersu. U pola sata derbija zabio dva gola

Foto: Profimedia

ANTONIO MIRKO ČOLAK (29) već godinu dana nije igrao za reprezentaciju, a Zlatko Dalić ga je posljednji put pozvao u studenom prošle godine. Petković, Livaja, Kramarić i Budimir izgurali su ga iz konkurencije za mjesto špica, ali AMČ neumorno trpa u Glasgow Rangersima, koji su ga ljetos kupili od PAOK-a uz odštetu od 2.5 milijuna eura.

U derbiju osmog kola škotskog Premiershipa je već u prvih pola sata postigao oba gola za vodstvo Rangersa 2:0 kod Heartsa. Do kraja poluvremena domaćini su ostali i s igračem manje, pa su gosti već tada uzeli prvo mjesto Celticu, barem dok aktualni prvak ne odigra utakmicu ovog kola. Čolak je zamijenjen u 63. minuti, a Rangersi su do kraja postigli još dva gola za konačnih 4:0.

Prvi gol protiv Heartsa hrvatski napadač zabio je glavom s peterca na centaršut Ryana Kenta s lijeve strane. Drugi je postigao desnom nogom s desne strane pravovremenim ulaskom iza leđa obrane na dobro proigravanje Rabbija Matonda. Čolak je tako u 14. nastupu za Rangerse ove sezone došao do 11 golova. Borna Barišić također je igrao za goste u derbiju. 

► KLIKNI OVDJE  I OVDJE TE POGLEDAJ KAKO JE ČOLAK ZABIO U DERBIJU

Pročitajte više