Ahmetović: Banožić je sramota za Hrvatsku

Foto: FaH

MIRELA Ahmetović (SDP) ocijenila je da je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o ministru obrane Mariju Banožiću sasvim očekivana jer je sam sebi neosnovano dodijelio državni stan velike kvadrature te ga nazvala "sramotom za Hrvatsku".

"Osim što je pokazao i dokazao da je potpuno nesposoban po pitanju sustava obrane, pokazuje i dokazuje gotovo svakodnevno da je kratkoročno, srednjeročno i dugoročno sramota za Republiku Hrvatsku", izjavila je politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović.

 

"Ne znam koju optiku ministra Banožića spomenuti a da ona nije oličenje njegove nesposobnosti, ali i korištenje javnih sredstava kako bi se umanjila ili oprala iskompleksiranost manjom vrijednošću koji po modusu operandi HDZ-a liječi javnim novcem", poručila je.

Ova odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, smatra, sasvim je očekivana jer je sam sebi neosnovano dodijelio veliki stan zbog obitelji koja nema ni prebivalište ni boravište u Zagrebu, a i iskoristio je svoj položaj kako bi, ustvrdila je, pogodovao jednom poduzetniku pri korištenju poslovnog prostora u okviru Ministarstva državne imovine.

"Ovaj ministar nikada nije ni trebao biti ministar"

"Ovaj ministar nikada nije ni trebao biti ministar i na toj je funkciji samo zbog svoje neprikosnovene servilnosti prema Andreju Plenkoviću, koji je odgovoran da na toj poziciji drži ovako nesposobnog ministra koji zlorabi svoj položaj i ovlast na teret džepova građana Republike Hrvatske.

Kao što on nikada nije smio biti ministar i kao što više ne smije ostati ministar, tako ni pravomoćno presuđena kriminalna organizacija nije nikada trebala biti u poziciji da nastavi upravljati javnim novcem građana", izjavila je Ahmetović

Istaknula je i da je ministar obrane koristio Hrvatsku ratnu mornaricu kako bi prevozio biskupe na krizmu na koju su kasnili dok su građani morali čekati redovnu trajektnu liniju.

"Uz to, lažno je optužio heroja Domovinskog rata, a tvrtka u kojoj je ministar radio potpisala je ugovor s Ministarstvom kojemu je na čelu bio danas Uskokov osumnjičenik, bivši ministar Goran Marić, za višemilijunski posao, a nakon toga je Banožić sjeo u njegovu fotelju i nastavio unosan posao sa svojom bivšom tvrtkom", rekla je Ahmetović.

Pročitajte više