Ahmetović: Plenković je danas bio posebno nervozan, bilo mi ga je žao

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

SABORSKA zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je u Newsroomu N1 televizije rasprave na Aktualnom prijepodnevu u saboru.

"Andrej Plenković nadmašio je sam sebe pa je iz mandata u mandat imenovao sve veće velikane u resor gospodarstva. To je i resor u okviru najvećih pljački. Možemo vidjeti da se isključivo u režiji HDZ-a događa korupcija koja jede 60 milijardi kuna godišnje. To je novac koji bi mogao osigurati dvostruko veće mirovine hrvatskim građanima", rekla je Ahmetović.

Nije zadovoljna Aktualcem jer nije ponuđen niti jedan odgovor.

"Potrošili smo novac na igrokaz"

"Žalosno je da smo mi danas, koji smo bili prisutni u sabornici, potrošili dnevnicu koja otprilike iznosi oko 55 tisuća kuna. Potrošili smo taj novac na igrokaz gdje je premijer čitao velike zasluge HDZ-ove vlade."

"Nije imao nikakvu namjeru odgovoriti na pitanja, a čuli smo i salvu uvreda na račun zastupnika i zastupnica, kao i crtanje mete na čelu zastupnice koja se usudila imati različito mišljenje od onoga što je premijer odlučio da bi svi trebali imati. Dakle, nemamo zašto biti zadovoljni, ali nema niti Plenković. Danas je posebno nervozan pa se sjetio dječje dosjetke i guglao svoje kolege. Ne zna više kako odmaknuti pažnju od ogromnog pothvata pljačke njegovih kolega", kazala je Ahmetović.

"Treba dobro glumiti i biti miran"

"Vjerojatno mu glasnogovornik vlade suflira što bi trebao odgovoriti. Treba dobro glumiti i biti miran. Da ne govorim o tome da se iz dana u dan pojavljuju medijski napisi u kojima se njega optužuje za veleizdaju. Čak mi ga je u jednom trenutku bilo i žao."

"Vidim da je nervozan i da se znoji. U jednom trenutku je i izašao iz sabornice. Obruč se steže, a svi putevi ne vode u Rim, već na vrata Andreju Plenkoviću", naglasila je tajnica SDP-a. Komentirala je i prijedlog da se povreda poslovnika novčano kažnjava.

I sam Plenković krši poslovnik, smatra Ahmetović

"HDZ-ova većina je i donijela takav poslovnik. Raskasapljen je tako da se ne može replicirati, već se naša sloboda govora svela na to da koristimo skučene instrumente poput povrede poslovnika. Svakodnevno imamo slučajeve u kojima i sam premijer krši poslovnik kada ne odgovara na pitanja", rekla je Ahmetović.

"Evidentno je da se izbjegavaju odgovori na pitanja. Ono što je žalosno je da svjedočimo neujednačenim praksama. Za povrede poslovnika koje nisu utemeljene se daju opomene oporbenim zastupnicima, do mjere da ih se izbacuje iz sabornice, dok se to ne radi većini", zaključila je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više