Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač na kobnom snimanju filma

Foto: EPA

SLAVNI glumac Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je na snimanju filma Rust ubijena snimateljica, prema dijelovima intervjua koji će biti uskoro emitiran.

To je prvi Baldwinov intervju o kobnom događaju koji se odvio 21. listopada u Novom Meksiku.

"Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao", rekao je Baldwin novinaru televizije ABC Georgeu Stephanopoulosu, prema isječcima razgovora objavljenima u srijedu.

"Dakle, vi nikada niste povukli ukidač?" upitao je Stephanopoulos Baldwina u intervjuu koji će biti emitiran u četvrtak.

"Ne, ne i ne. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!" odgovorio je Baldwin.

Dodao je da mu nije jasno kako se pravi metak pojavio na snimanju vesterna na ranču kod Santa Fea.

Što se dogodilo na setu?

Na setu filma poginula je snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen redatelj Joel Souza, nakon što je, prema svjedocima, Baldwin opalio probni hitac iz pištolja.

Glavno pitanje i dalje ostaje kako je pravi metak završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva. Zasad ni protiv koga nije podignuta optužnica.

Dva člana ekipe pokrenula su građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar.

Supervizorica u tužbi smatra da je Baldwin trebao provjeriti je li u pištolju streljivo

Supervizorica Mamie Mitchell u tužbi protiv Baldwina navodi da se, prema filmskom scenariju, od njega nije tražilo da puca u spornoj sceni.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin, pucajući iz pištolja u smjeru Hutchins, ponašao nepromišljeno i da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

Ona smatra da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo i da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu redateljeva pomoćnika o tomu da je oružje sigurno. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više