Američki političar, njegova supruga i njihovo dvoje male djece poginuli u padu aviona

Foto: Facebook

ČLAN Senata Sjeverne Dakote, njegova supruga i njihovo dvoje male djece poginuli su kada se mali zrakoplov kojim su putovali srušio u Uti, potvrdio je čelnik Senata. Smrt Douga Larsena potvrđena je u e-mailu koji je čelnik republikanske većine u Senatu David Hogue poslao svojim kolegama senatorima, do koje je došao Associated Press.

Zrakoplov se srušio sinoć nedugo nakon polijetanja s aerodroma Canyonlands, oko 24 kilometra sjeverno od Moaba, navodi se u izjavi šerifa objavljenoj na Facebooku. Šerifov ured je rekao da su sve četiri osobe u avionu poginule. "Senator Doug Larsen, njegova supruga Amy i njihovo dvoje male djece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Uti. Bili su u posjetu obitelji u Scottsdaleu i vraćali se kući", naveo je Hogue. 

Nacionalni odbor za sigurnost prometa je na društvenim mrežama objavio da se istražuje pad jednomotornog aviona Piper. Glasnogovornik Odbora je najavio da će istražitelj uskoro stići na mjesto događaja. Istražitelj bi trebao "dokumentirati mjesto događaja, ispitati letjelicu, zatražiti svu komunikaciju zračnog prometa, podatke s radara, vremenska izvješća i pokušati kontaktirati svjedoke". 

Izabran je u Senat 2020.

"Također, istražitelj će zatražiti evidenciju o održavanju zrakoplova te medicinsku dokumentaciju i povijest leta pilota", priopćio je glasnogovornik Odbora. Nije jasno tko je upravljao avionom u trenutku pada. Larsen je u objavi na Facebooku iz prosinca 2020. priopćio da je njegova supruga prvi put upravljala avionom. 

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Sjeverne Dakote 2020. godine. Predsjedao je vijećem Senata koje se bavilo industrijskim i poslovnim zakonodavstvom. Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Sjeverne Dakote. On i njegova supruga Amy bili su vlasnici poduzeća.

Okružni republikanci će imenovati nasljednika koji će zamijeniti Larsena do kraja mandata, do studenog 2024. Republikanci kontroliraju zakonodavno tijelo Sjeverne Dakote sa supervećinom u Zastupničkom domu i Senatu.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više