Amerika: Ne potičemo Ukrajinu da napada preko svojih granica

Foto: Profimedia

SJEDINJENE Američke Države ne opremaju niti ohrabruju Ukrajinu da izvodi napade preko svojih granica, objavio je State Department nakon što je Ukrajina napadima na ruske zrakoplovne baze pokazala da je sposobna izvoditi akcije stotinama kilometara u dubini ruskog teritorija.

"Ne ohrabrujemo Ukrajinu"

"Ne opremamo Ukrajinu za napade preko granica. Ne ohrabrujemo Ukrajinu da napada preko svojih granica", rekao je glasnogovornik Ned Price. Dodao je da SAD oprema Ukrajinu onim što joj je potrebno za obranu teritorija.

Kijev nije izrijekom preuzeo odgovornost za napade, ali ih je pozdravio. Price je rekao da nema dokaza da je napade izvela Ukrajina.

Danas je gorio ruski aerodrom

Treći ruski aerodrom gorio je danas nakon napada dronom, dan nakon što je Ukrajina demonstrirala očitu novu sposobnost prodiranja stotinama kilometara duboko u ruski zračni prostor napadima na dvije ruske zračne baze.

Rusija je jučer objavila da su bespilotne letjelice iz sovjetskog doba pogodile zračnu bazu Engels, u kojoj se nalazi ruska flota golemih strateških bombardera, te bazu u Rjazanu, na samo nekoliko sati vožnje od Moskve.

Pročitajte više

 

Pročitajte više