Gotovina dao prijedlog imena za Pelješki most

Foto: Grgo Jelavic, Patrik Macek/PIXSELL

U SRIJEDU je spojen Pelješki most. Kada za nešto manje od godinu dana budu završene pristupne ceste i most bude otvoren za promet, hrvatski će jug biti napokon teritorijalno povezan s ostatkom zemlje.

U javnosti su se počeli pojavljivati i prijedlozi imena za Pelješki most pa su tako neki predložili da se zove po Oliveru Dragojeviću, neki po Faustu Vrančiću, dok su neki poručili kako bi se jednostavno trebao zvati - Pelješki most. U sve se sad uključio i general Ante Gotovina. 

 

On je u subotu bio na misi za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima te na blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

Nakon svečanosti su ga pitali što bi poručio hrvatskom narodu u danima ponosa i slave uz obilježavanje Oluje, a Gotovina se u odgovoru dotaknuo i Pelješkog mosta.

"Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo - trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše - Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!" rekao je Gotovina za IKA-u

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više

 

Pročitajte više