Ante Franić piše za Index: Ogolit ću plagijatora Mihanovića, kraj je eri Kerum-HDZ

Ante Franić na primanju u pionire FOTO: Obiteljski album

Index je po anketi vodećim kandidatima ponudio da napišu tekst u kojem bi obrazložili zašto bi Splićani trebali glasati baš za njih... Tekstove ćemo objavljivati redom kojim smo ih dobili.

SPLITU je potrebna alternativa, ali je ne mogu donijeti kandidati koje HDZ u drugom krugu samo čeka kako bi ih potopio novim kompromitirajućim snimkama. 

To je važna poruka koju bih volio da zapamtite prije čitanja nastavka teksta. 

Naime, prema zadnjim anketama objavljenim na nacionalnim televizijama, u borbi za splitskog poteštata su ostala samo četiri kandidata i zato pozivam svoje sugrađane da u što većem broju izađu na izbore, ali da prije glasanja dobro razmisle. 

U potpunosti se slažem s tvrdnjama kako je vrijeme da završimo eru vladanja Keruma i HDZ-a, ali u tome nećemo uspjeti ako se u iduća dva tjedna, prije nedjelje 30. svibnja i ključnog drugog kruga, budemo bavili ideološkim temama. A sve se čini kako bismo se mogli baviti.

S druge strane, želim u iduća dva tjedna biti kandidat koji će do kraja ogoliti plagijatora Vicu Mihanovića iz HDZ-a. 

Prvi korak bit će objava svih gradskih računa  

Splićanke i Splićani, znam da uz vašu pomoć mogu unijeti novu energiju u upravljanje gradom uz brigu o javnom dobru, splitskim interesima i progresivnim vrijednostima. Vratit ćemo gradu ambiciju koju je izgubio zadnjih desetljeća i pokrenuti novi razvojni iskorak. 

Dokazao sam u svojoj karijeri u privatnom sektoru da mogu uspješno provoditi zahtjevne projekte. Prvi potez bit će mi objava na internetu svih računa. Gradske tvrtke i ustanove koordinirat ću preko zajedničkih službi radi smanjenja troškova.

Nakon donošenja Strategije razvoja, PPU-a i novog GUP-a već u prvom mandatu pokrenut ćemo razvojne projekte. Kronični nedostatak parkirališnih mjesta okončat ću provedbom do sada predviđenih, ali i novih projekata poput garaže na Poljudu i na Plokitama. 

Za našu djecu izgradit ću novu školu na Kili i nove školske dvorane za škole koje ih nemaju. Djeca u školama imat će besplatne marende i bit će osigurana. To su jednostavni projekti koji neće opteretiti proračun, a olakšat će život mladim roditeljima.

Izgradit ćemo POS-ove stanove i stanove za najam

Za mlade obitelji izgradit ćemo POS-ove stanove i stanove za najam u Hercegovačkoj ulici i na Sirobuji, a kad je već država ukinula tu olakšicu, Grad će se odreći poreza na promet kod kupnje prve nekretnine. U iduće četiri godine ću obnoviti Poljud – ili EU fondovima ili, ako to bude presporo, izdavanjem namjenske obveznice koju će hajdučki puk sigurno podržati.

Brinut ću o zaštiti i promicanju splitskog identiteta. Djela ljudi koji su stvorili naš identitet i kojima se ponosimo, od Miljenka Smoje do Ive Tijardovića, neće biti zanemarena u javnom prostoru. Financijski i prostorno pomagat ćemo mlade umjetnike. 

Neću dozvoliti da naši stariji sugrađani čekaju godinama red za staračke domove, već ću od države zatražiti hotel Zagreb na Duilovu i Dom željezničara kao lokacije na staračke domove. 

Niz je još projekata koje nisam nabrojio, ali kojima ću glasno govoriti iduća dva tjedna. 

Nisam kandidat koji se želi svidjeti svima

Nisam kandidat koji je slatkorječiv i koji se želi svidjeti svima, ali ću zato neumorno braniti i raditi za interese svih Splićanki i Splićana. 

Izađite na izbore, dajte mi svoje povjerenje i idemo zajedno krenuti u borbu da naš grad ponovno KRENE, RASTE i PROCVITA!

Pročitajte više