Audijem i bez vozačke divljački bježao policiji od Jastrebarskog do Ilice

Ilustracija: PIXSELL/Goran Stanzl

ZAGREBAČKA policija javlja o potjeri za Audijem koji su jučer pokušavali zaustaviti od Jastrebarskog pa sve do Ilice. Riječ je o Audiju A6 krapinskih registarskih oznaka čiji se vozač odbio zaustaviti na znak policajaca. Oni su nakon provjere utvrdili da je riječ o neregistriranom vozilu te krenuli u potjeru. Uhvatili su ga tek na Ilici i to uz primjenu sile.

"Jučer, 29. lipnja oko 22:45, na području Jastrebarskog, tijekom nadzora prometa i kontrole vozača, na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika nije se zaustavio 28-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi A6 krapinskih registarskih oznaka, koji je nastavio vožnju prema Zagrebu", stoji u policijskom priopćenju.

"Preticao je preko dvostruke neisprekidane linije i vozio u suprotnom smjeru"

"Naime, kako se vozač odbio zaustaviti na znak policijskih službenika, policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano i da na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem.

Vozač je cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu", piše zagrebačka policija.

"Na Ilici se zabio u policijsko vozilo, naletio na metalne stupiće"

"Tijekom potjere, policijski službenici su također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510.

Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile", kaže policija.

"Nije imao vozačku"

"Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. Dakle, radi se o recidivistu – osobi koja često krši prometne propise.

Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku. Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ i „Krivotvorenje isprave“ proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku", zaključuju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više