Austrijski list: Zaštitar na festivalu na Zrću napao Bečanke. Organizator sve negira

Foto: Facebook/Austria goes Zrće

DOK neki austrijski mediji u subotu izvještavaju o preko 300 korona zaraženih Austrijanaca nakon povratka s festivala Austria goes Zrće, održanog od 17. do 24. srpnja na plaži Zrće na otoku Pagu, dnevni list Kronen Zeitung piše o novim teškim optužbama pet mladih Bečanki o navodnom nasilnom ponašanju jednog od zaštitara na glavnom ulazu na plažu, prenosi Fenix Magazin.

Isti izvor navodi kako je jedna od Bečanki dobila batina, a da njoj i njenim prijateljicama nitko nije htio priskočiti u pomoć.

Kronen Zeitung cijelu priču počinje izvješćem kako se Bečankama, koje su prvi put posjetile festival Austria Goes Zrće, tjedan dana boravka u domicilu partijanja Zrću pretvorio u pravi horor.

Teške optužbe na račun zaštitara

Prema njihovim navodima, one su 20. srpnja poslijepodne u 15.45 htjele ući na plažu, kada ih je u tome spriječio jedan od zaštitara na glavnom ulazu jer su u torbi imale boce s vodom, koje navodno nisu dozvoljene. Kada je došlo do rasprave zaštitar je, prema pisanju lista, jednoj izlio cijelu bocu vode na glavu, a kada ga je njena 25-godišnja prijateljica zbog toga napala, navodno ju je počeo daviti.  

Prema njenim izjavama od nasilnog zaštitara oslobodila se udarivši ga u predjelu pojasa, nakon čega ju je on navodno udario u lice te je pala na pod.

Jedna od njenih prijateljica je, barem kako piše Kronen Zeitung, počela s leđa zaštitara vući za majicu. U nastavku se navodi kako su Bečanke potom otrčale na obližnji Info-štand po pomoć. Kada su ispričale jednom od tamo zatečenih djelatnika što im se je dogodilo, on se, prema njihovim riječima, nije ni pomaknuo, savjetovavši im neka napišu pritužbu.

"Nitko nam nije pritekao u pomoć"

"Nitko nam nije pritekao u pomoć, ni sigurnosno osoblje niti organizator", tvrde djevojke. Napomenule su kako su naprotiv obasute pogrdnim riječima ostalih zaštitara koji su ih optužili da su agresivne.

Bečanke tvrde da im pomoć nje htio pružiti ni vlasnik plaže. Njega su, kako se rekle, zamolile da pozove policiju ili pregleda snimke na videokameri kako bi se uvjerio da govore istinu, a što je on navodno odbio. Napomenule su da su dva puta zvale i EU – pomoć za one koji se nađu u nevolji, no da im se nitko nije javio.

Organizatori: Pregledali smo snimke, nema nasilja

Kronen Zeitung na kraju članka navodi i reakcije organizatora na optužbe o nasilju pri pokušaju ulaska Bečanki na plažu Zrće:

"Djevojke nisu imale 3G potvrdu – da su cijepljene, testirane ili da su preboljele zarazu koronavirusom i stoga im nije dozvoljen ulaz na plažu", tvrdi organizator. Organizator je također istaknuo kako je već pregledan i videomaterijal, opovrgnuvši sve optužbe o nasilju.

Pročitajte više