Baldwin u trenutku smrtonosne nesreće vježbao izvlačenje pištolja, kaže redatelj

Foto: Reuters, Instagram

ALEC BALDWIN je u vrijeme nesreće vježbao izvlačenje pištolja, naveo je redatelj, koji je također bio ozlijeđen u incidentu.

Podsjetimo, u četvrtak je Baldwin na snimanju filma Rust na ranču južno od grada Santa Fea nenamjerno upucao u rame redatelja Joela Souza i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42).

 

Pomoćnik redatelja Dave Halls dao je oružje Baldwinu tijekom probe za scenu i rekao mu da je oružje "hladno", filmskim žargonom bez pravog streljiva.

Halls nije "znao da je pištolj napunjen pravim streljivom", naveo je u izvješću agent Joel Cano iz šerifova ureda u okrugu Santa Fe, u saveznoj državi Novi Meksiko.

"Sjedio je na klupi i vježbao izvlačenje pištolja“

Souza je istražiteljima kazao da je Baldwin "sjedio na klupi u crkvenoj zgradi i vježbao izvlačenje pištolja". Dodao je da je u vrijeme incidenta gledao preko Hutchinsovih ramena "kada je čuo zvuk koji podsjeća na bič".

Souza je zatim rekao da se snimateljica "primila za trbuh i požalila na bol".

Istražitelji su također razgovarali s kamermanom Reidom Russellom, koji je stajao pored Souze i Hutchins u vrijeme incidenta. Russell je ispričao da nakon pucnjave Hutchins "više nije osjećala noge" i da su joj pomagali liječnici dok je ona krvarila na podu.

Souza je također potvrdio istražiteljima da je na snimanju čuo da se govori o "hladnom pištolju". Dodao je da su tri osobe rukovale oružjem i da bi oružje prvo pregledali oružarka i pomoćnik redatelja te bi ga zatim predali glumcu.

Pročitajte više