Bandićev sprovod je u srijedu, iz Grada objavili detalje

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

MILAN Bandić sinoć je iznenada umro. Kako je rečeno iz Grada, uzrok je srčani udar.

Bandić je, kako je ispričao liječnik Gzim Redžepi, bio na večeri. Redžepi je kazao kako se samo srušio sa stolice. Umro je u bolnici Sveti Duh.

Iz Grada Zagreba objavili su detalje komemoracije i sprovoda.

"Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića održati u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu. Posljednji ispraćaj gospodina Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoju", stoji u objavi Grada.

Grad će voditi zamjenica

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je da će sukladno zakonskoj proceduri nastaviti voditi Grad Zagreb do lokalnih izbora, o čemu će prvo kontaktirati i obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu.

Pavičić Vukičević ističe kako Stručna služba gradonačelnika na čelu s pročelnicom Andreom Šulentić prvo mora obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Malenicu.

"Po zakonu, osoba koja je prvi zamjenik na listi, a to sam ja, preuzima", naglasila je Pavičić Vukičević.

Prema proceduri u slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora Grad vodi netko od njegovih zamjenika.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju Gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika, bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. prvi put i zamjenica gradonačelnika.

Drugi put Bandićeva zamjenica postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti.

Pročitajte više