Banožić: Platit ću kaznu od 7000 kuna, a onda ću se žaliti sudu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

MINISTAR obrane Mario Banožić izjavio je danas kako "ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 kvadrata, neovisno o tome živi li s obitelji i gdje mu je prebivalište", nakon što ga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo jer je sam sebi dodijelio stan.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te ga je kaznilo sa 7000 kuna. 

Danas je Banožić za RTL najavio da će kaznu od 7000 kuna zbog stana u koji je uloženo oko 360 tisuća ipak prvo podmiriti pa će se onda i žaliti Upravnom sudu.

"Zatražit ću sudsku zaštitu"

Banožić se ranije o stanu oglasio i na Facebooku.

"Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ", navodi Banožić u objavi na Facebooku.

"Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten", dodao je, "Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana.

To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje", kaže ministar.

Tvrdi da je to i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući ga "lopovom" i "bandom", iznoseći neistine da je prisvojio nešto što mu po zakonu ne pripada.

"Slične odluke Povjerenstva Upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu", napisao je Banožić..

Pročitajte više

 

Pročitajte više