Beba rođena kod kuće nedaleko od Imotskog pa umrla u KBC Split. Policija istražuje

Foto: Pixsell/Miroslav Lelas

SPLITSKA policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split.

Pokušali reanimirati dijete

Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo već proglasiti smrt.

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je bebica umrla prirodnim putem.

Šef splitskog KBC-a: Ne mogu reći o čemu se radi

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je Hini da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju.. 

"Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi", rekao je Škrabić. Iz splitske su policije službeno izvijestili kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija, te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju, kažu u policiji.

Pročitajte više

 

Pročitajte više