Beba koja je rođena kod kuće umrla prirodnom smrću. KBC Split: Pokušali smo sve

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPLITSKA policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split.

Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo već proglasiti smrt.

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je bebica umrla prirodnim putem.

Oglasila se bolnica

"Dana 1. prosinca 2022. u 6:20 u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno je novorođenče bez znakova života na kojem je tim Hitne medicinske pomoći provodio postupke oživljavanja.

Nastavljeno je kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke, međutim, unatoč svim primijenjenim mjerama liječenja, nije došlo do oporavka srčane akcije", objavili su iz KBC-a Split.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je Hini da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju.. 

"Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi", rekao je Škrabić.

Smrt nastupila prirodnim putem

Iz splitske su policije službeno izvijestili kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju, kažu u policiji.

Pročitajte više

 

Pročitajte više