Benčić: A.P. je novi Ivo Sanader

Foto: Karlo Klasić/Index.hr

SABORSKA zastupnica zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić komentirala je aferu Softver, u čijem je središtu bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Navedena korupcijska afera posljednjih je dana ponovo u fokusu javnosti zbog novih poruka koje su objavljene, a u kojima Žalac i bivša državna tajnica Josipa Rimac spominju osobu inicijala A.P.

"A.P. svime upravlja. Korupcijska afera oko Gabrijele Žalac nije jedina korupcijska afera namještanja natječaja koju je Andrej Plenković, odnosno A.P., blagoslovio", kazala je. Osvrnula se i na poruke koje su objavljene u današnjem izdanju Nacionala, a kojima je glasnogovornik vlade Marko Milić komunicirao s bivšim predsjednikom Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem, kojega USKOK tereti za zloupotrebu položaja i pogodovanje investitorima u aferi u kojoj je Rimac prvoosumnjičena. 

"A.P. nije nešto drugo od HDZ-a"

"Vidimo da je to uobičajena praksa da se preko glasnogovornika i ljudi najbližih premijeru razgovara i dogovara s tvrtkama koje konkuriraju na određenim natječajima, kako da ispune uvjete, kad ne ispunjavaju da se poništava, i da će se novi natječaj prilagoditi njihovim potrebama da bi prošli", dodala je Benčić, piše N1

Benčić tvrdi da je "činjenica da se natječaji za poslove doslovno namještaju na razini Ureda predsjednika vlade krajnji dokaz da A.P. nije nešto drugo od HDZ-a". "A to se često plasira u javnosti - HDZ je korumpiran, ali, eto, premijer to pokušava ispraviti. To nije točno", naglasila je.

"Sanader je isto bio miljenik javnosti"

"Iz ovog svega evidentno je da je on bio uključen u sve, da je sve to znao i očigledno blagoslivljao preko glasnogovornika i drugih najbližih suradnika. Teza da bi A.P. htio popraviti HDZ ili riješiti korupciju ne stoji, nego govori upravo suprotno", nastavila je Benčić.

"A.P. je novi Ivo Sanader. Sanader je isto bio miljenik javnosti i medija u smislu da će transformirati HDZ pa smo vidjeli kako će to završiti", uvjerena je. Najavila je kako će sigurno tražiti opoziv Plenkovića, a uputila je i poziv javnosti da obrati pozornost na to čijim glasovima se korupcijska hobotnica održava na vlasti.

Pročitajte više