Benčić: Je li AP iz poruka možda Associated Press, Aco Petrović ili premijer?

Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavic

WHATSAPP poruke optuženica Gabrijele Žalac i Josipe Rimac iz afere Vjetroelektrane u kojima u drugoj aferi, Softver, potonja piše 'sutra ćemo dogovoriti s AP', oporbu su danas navele da se zapita zašto premijer Andrej Plenković nije pozvan na obavijesni razgovor.

Arsen Bauk (SDP) navodi da ima dosta inicijala kao i aktualnog predsjednika vlade, ali, ističe, dao bi se okladiti da su mislile na njega. "Ako se gospođe žele braniti tako, reći će na koga su mislile, a sve ostalo se trebalo utvrditi u istrazi", dodao je.

Upitan je li trebalo saslušati premijera, kazao je da, ako postoje indicije da ima neka veća saznanja, onda ga se trebalo pitati za saznanja.

"Ako ga odvjetnici obrane predlože, vjerojatno će biti pozvan da kaže ono što zna, a ako ga tužiteljstvo pozove kao svjedoka, to će isto biti zanimljivo. Hoće li se uspjeti identificirati inicijali koje su spomenule, hoće li njegova saznanja o ovome biti korisna bilo kojoj strani, utvrdit će se u sudskom postupku", poručio je.

Benčić: Associated Press? Aco Petrović? Ili možda Andrej Plenković?

Nikola Grmoja (Most) zapitao je je li AP koji se spominje u porukama Gabrijele Žalac i Josipe Rimac kiropraktičar Anto Pavlović ili je to Andrej Plenković. "Ako je to Andrej Plenković, a svi znamo da jest, zašto onda taj čovjek nije pozvan na obavijesni razgovor? Mislim da je to pravo pitanje", smatra Grmoja.

 

"Zašto premijer nije pozvan na obavijesni razgovor jer se u tim SMS-ovima jasno govori da se išlo prema njemu oko rješavanja tih problema", ocijenio je. I Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) kaže da je 'baš razmišljala tko bi mogao biti AP'.

"Associated Press? Aco Petrović? Ne znam, ili možda Andrej Plenković. Birajte vi tko bi mogao biti AP u prepisci između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac", ironično je poručila.

Pročitajte više

 

Pročitajte više