Benčić: Sve što se događa s Fortenovom je iskonski grijeh HDZ-a

Screenshot: N1

SANDRA BENČIĆ, predsjednica Kluba zeleno-lijevog bloka u saboru, komentirala je za N1 situaciju s Fortenovom. Osvrnula se na informaciju objavljenu u Večernjem listu da je DORH dao poljskoj firmi 11 milijuna kuna za nepostojeće vještačenje u slučaju podizanja optužnice protiv bivšeg vlasnika Agrokora, sadašnje Fortenove, Ivice Todorića.

"Ako se to potvrdi, to će predstavljati veliki problem za DORH. I zbilja će dovesti u pitanje i njihov rad. Ako su zaista temeljili optužbu na vještačenju koje to nije i za koje su unaprijed dobili informaciju da to nije vještačenje, tada bi to moglo predstavljati ogroman problem za tu optužnicu", rekla je Benčić gostujući na N1.

"Sve što se događa s Fortenovom je iskonski grijeh HDZ-a"

Benčić je komentirala i prodaju ruskog udjela u Fortenovi. 

"Treba stalno ponavljati da je sve što se sada događa s Fortenovom iskonski grijeh HDZ-a. I to ne samo od Lex Agrokora nego i prije toga. Zašto je nama važno sve što se događa s Fortenovom?

Zato što je HDZ inicijalno stavljanjem Todorića u povlašteni položaj omogućio da stekne koncesije na izuzetno vrijedna poljoprivredna zemljišta i izvore vode. Koji su Lex Agrokorom prešli u ruke Fortenove, odnosno njezinih suvlasnika. Od kojih je jedan od većih suvlasnika bila ruska državna banka", kazala je Benčić za N1.

Pročitajte više