Beograđaninu (63) tražili drogu u kući i pronašli skoro milijun eura u kešu

Ilustracija: Antonio Ahel/PIXSELL

UMIROVLJENIK iz Beograda optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući u Vračaru pronađeno gotovo milijun eura u gotovini za koje se sumnja da potječu od kriminalnih aktivnosti. Prema saznanjima Blica, u kući u kojoj umirovljenik s obitelji živi od 2019. pronađen je iznos od 958.115 eura.

Novac je pronađen tijekom pretresa njegovog doma koji su obavili policijski službenici odjela za borbu protiv droga po naredbi suda. Policajci su tražili drogu, ali nisu je našli. 

Novac u iznosu od 585.835 eura pronađen je u torbi u ormaru u dnevnoj sobi, iznos od 159.980 eura pronađen je u ruksaku, a ostatak od 212.300 eura pronađen je u sefu u papirnatoj vrećici. Na većem dijelu novca pronađen je kokain.

Podignuta optužnica

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je da je protiv 63-godišnjaka podignuta optužnica i da ga se tereti za pranje novca.

Priopćeno je i da ne postoje dokazi o zakonitom porijeklu novca te da su spomenuti iznosi daleko premašivali prihode umirovljenika i članova njegove obitelji. Poseban odjel za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu traži da se 63-godišnjaku oduzme novac, piše Blic.

 

Pročitajte više