Beroš zatražio hitno očitovanje o smrti pacijenta u Novom Marofu

Foto: Pixsell

MINISTAR zdravstva Vili Beroš izrazio je sućut obitelji preminuloga u tragediji koja se dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin te zatražio žurno očitovanje ravnatelja kako bi se rasvijetlile okolnosti nesretnog događaja.

"Po dobivanju informacija o ovoj tragediji odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost, to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice", izjavio je ministar Beroš.

Od ravnatelja Opće Bolnice Varaždin Nenada Kudelića ministar Beroš zatražio je žurno očitovanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja, navodi Ministarstvo zdravstva u priopćenju.

U tragediji koja se u petak dogodila u Novom Marofu smrtno je stradao pacijent nakon što je došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen.

Pročitajte više