Beskućnik u Karlovcu batom demolirao auto Centra za beskućnike. Kaže da mu nije žao

Foto: Facebook

BESKUĆNIK, nezadovoljan radom Udruge Milosrđe - Centar za beskućnike u Karlovcu, batom je u potpunosti demolirao službenu Škodu udruge. Kako piše KAportal, beskućnik je razbio auto 20. svibnja oko 18:40 u dvorištu službenih prostorija udruge na Gazi.

Ovih dana protiv muškarca je podignuta optužnica. On je do sada osuđivan zbog više kaznenih djela te tužiteljstvo za njega traži kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci. 

Razbio auto

U optužnici stoji da je muškarac, u cilju da nanese štetu, uporabom bata oštetio vozilo Škodu Fabiju u vlasništvu Udruge Milosrđe - Centar za beskućnike.

Udubio je poklopac motora, razbio lijevo bočno vjetrobransko staklo, oštetio prednje vjetrobransko staklo, oštetio i udubio te sastrugao lijeva bočna vrata, razbio stražnje vjetrobransko staklo, udubio krov, razbio vjetrobransko staklo na stražnjim desnim i prednjim bočnim vratima. 

Beskućnik je prouzročio štetu u iznosu od 15.000 kuna, navodi se u optužnici. 

"Bilo bi mi žao da to nisam učinio"

Osumnjičeni beskućnik je priznao počinjenje kaznenog djela i naveo da je uzeo pravdu u svoje ruke. Rekao je da je htio da se neke stvari vide i da je zato uništio auto udruge. Smatra da određeni čovjek ne bi trebao biti u Centru za beskućnike i imati tolika prava jer, kako kaže, nitko ne provjerava što se tamo događa. 

Muškarac kaže da je svojim činom htio pokazati bijes i ljutnju, odnosno nezadovoljstvo i nepravilnosti koje se odvijaju u udruzi. "Htio sam svratiti pažnju iako postupak nije normalan. U udruzi je kriminal, tamo su prijavljeni korisnici koji su inače zaposleni i koji tamo žive", rekao je, prenosi KAportal.

Auto je vidio u dvorištu, uzeo je bat i dvije cigle. Došao je do vozila, razbio šajbu te je poslije toga otišao kod vatrogasaca i rekao da zove policiju. Razbio je sve šajbe te je udarao po krovu i haubi. Upitan žali li zbog onog što je napravio, osumnjičeni je rekao da bi mu bilo žao da to nije učinio.

Kako proizlazi iz zapisnika o povremenom oduzimanju predmeta, okrivljenik je imao bat s drvenom drškom dužine 80 centimetara i mase oko četiri kilograma. Udruga Milosrđe - Centar za beskućnike postavila je imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 15.000 kuna. Sudu je predloženo da odluči o osnovanosti tražbine, prenosi KAportal.

 

Pročitajte više