Biden na Floridi obećao pomoć nakon uragana Iana

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden doputovao je danas na Floridu kako bi obećao pomoć toj saveznoj državi u oporavku od uragana Iana, a trebao bi se sastati s guvernerom Ronom DeSantisom, mogućim suparnikom na predsjedničkim izborima 2024. 

Demokratski predsjednik i republikanski guverner ne dijele mišljenje u mnogim pitanjima, uključujući klimatske promjene, koje stručnjaci smatraju krivcem za vrlo intenzivne uragane.

Biden i njegova supruga Jill stigli su u Fort Myers u rano poslijepodne, dva dana pošto su posjetili Portoriko koji je prošlog mjeseca udario uragan Fiona.

"Šteta će biti u milijardama"

Čelnica Agencije za upravljanje hitnim situacijama Deanne Criswell rekla je da će saveznu vladu koštati milijarde dolara da pomogne u otklanjanju štete od uragana.

"Još uvijek se itekako nalazimo u modalitetu spašavanja života i stabilizacije. Tek se počinje s procjenama stvarne štete na infrastrukturi. Šteta će biti u milijardama", rekla je Criswell.

Tijekom svoga puta Biden će helikopterom pogledati u kojoj mjeri je oštećen Fort Myers na Floridi, prije nego što se sastane sa stanovnicima i dužnosnicima za pomoć u katastrofama, kao i s DeSantisom, objavila je Bijela kuća. 

Pročitajte više