Biden o uraganu na Floridi: Radi se o jednom od najgorih uništenja u povijesti SAD-a

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden je rekao da će uništenje Floride izazvano uraganom Ian vjerojatno biti jedno od najgorih u povijesti SAD-a i naredio je poduzimanje svih mogućih radnji kako bi se spasili životi. "Tek počinjemo uviđati razmjere tog razaranja. Vjerojatno će se svrstati među najgore... u povijesti nacije", rekao je Biden novinarima.

Prema izvještajima, najmanje je 21 osoba poginula na Floridi, kazao je novinarima direktor uprave za izvanredne situacije Floride Kevin Guthrie. Istaknuo je da su neki od tih izvještaja nepotvrđeni. Ian, koji je oslabio u tropsku oluju tijekom svog prelaska preko Floride, jučer se vratio u status uragana kategorije 1, a danas popodne udario je na Južnu Karolinu, uz vjetrove brzine do 140 km/sat.

Nacionalni centar za uragane (NHS) objavio je da je uragan udario u kopno u blizini Georgetowna. Biden je pozvao stanovnike te savezne države da slušaju pozive na oprez lokalnih vlasti. Upozorenje zbog uragana izdano je za obalni pojas od Georgie do Sjeverne Karoline. Dužnosnici u Georgii, Južnoj Karolini i Sjevernoj Karolini pozvali su stanovnike da se pripreme za opasne uvjete.

Pročitajte više