Biden zapovjedio spuštanje zastava na pola koplja za žrtve pucnjave u Teksasu

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden zapovjedio je spuštanje zastava SAD-a na pola koplja na Bijeloj kući i drugim javnim zgradama kao znak poštovanja prema žrtvama pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu u kojoj je poginulo 14 učenika i nastavnik.

Zastave će biti spuštene na pola koplja do 28. svibnja, kaže se u priopćenju. 

Naoružani napadač ubio je četrnaestero djece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters. Napadač je "ubio, na okrutan i sumanut način, 14 učenika i nastavnika", rekao je Greg Abbott.

Identificiran napadač

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi u Robbu, 130 kilometara od grada San Antonija.

U školu je ušao naoružan puškom i pištoljem, izvješćuje CNN. 

Univerzitetska bolnica u San Antoniju, izvijestila je da je zaprimila dvoje pacijenata iz Uvaldea u kritičnom stanju, 10-godišnju djevojčicu i 66-godišnju ženu.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više