Bijela kuća: Biden pomno prati prosvjede u Kini

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden se informira o onome što se događa te pomno to prati, rekao je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby o prosvjedima u Kini.

"Bijela kuća se zauzima za pravo na mirne prosvjede", rekao je u razgovoru s novinarima, nakon nesvakidašnjih prosvjeda u Kini protiv epidemioloških mjera i za veće slobode.

"Prosvjednici govore za sebe"

John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, tijela u nadležnosti američkog predsjednika, nije se očitovao o sadržaju tih zahtjeva: "Ovi prosvjednici govore za sebe."

"Ništa se nije promijenilo u našoj spremnosti da i nadalje imamo otvorene komunikacijske kanale s kineskim vlastima, nedugo nakon sastanka Joea Bidena i njegova kineskog kolege Xi Jinpinga na marginama summita G20 u Indoneziji", rekao je Kirby.

Dvojica čelnika su tijekom susreta koji je trebao biti trenutak za popuštanje napetosti između dviju velesila pokazala spremnost da obnove razgovore na nekim poljima na kojima bi mogle surađivati. "Želimo nastaviti te razgovore", rekao je John Kirby.

Pročitajte više