Bill Clinton ima koronu

Foto: EPA

 BIVŠI američki predsjednik Bill Clinton objavio je da je pozitivan na testu za covid i da pati od "blagih simptoma".

"Imam blage simptome, ali općenito sam dobro i kod kuće sam", tvitao je 76-godišnji demokrat, koji je bio u Bijeloj kući tijekom mandata od 1993. do 2001. godine.

"Sretan sam što sam cijepljen i što sam primio docjepljivanje", dodao je i pozvao "sve da učine isto, pogotovo zato što se bliži zima".

U prošlosti imao mnogo zdravstvenih problema

Četrdeset i drugi američki predsjednik bio je u listopadu 2021. hospitaliziran zbog infekcije mokraćnog sustava koja se proširila na krvotok uzrokujući sepsu.

Bill Clinton je u prošlosti imao mnogo zdravstvenih problema. Konkretno, morao je biti hospitaliziran 2004., kada je bio podvrgnut ugradnji četverostruke koronarne premosnice kako bi se oslobodile četiri začepljene arterije, i 2010., kada je bio podvrgnut angioplastici.

Nakon odlaska iz Bijele kuće uključio se u mnoge humanitarne i diplomatske aktivnosti.

Proputovao je svijet kako bi sudjelovao na velikodušno plaćenim konferencijama, ali i posjetio katastrofom pogođene regije ili prikupio sredstva za borbu protiv AIDS-a.

Postupno je usporio s aktivnostima. I dalje je uključen u svoju zakladu te je 2016. podržao neuspješnu kampanju svoje supruge protiv Donalda Trumpa, ali manje putuje.

Živi s Hillary Clinton u gradu Chappaquu, u državi New York.

Pročitajte više