Biskup Košić: Naš katolički narod je sve preživio, preživjet će i ovo

Foto: Borna Filić/PIXSELL

BLAGDAN Velike Gospe svečano je proslavljen u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori, najvećem svetištu Sisačke biskupije, koja je teško stradala u potresu, a biskup Vlado Košić poručio je vjernicima: "Iako se čini kako smo opet na početku, sve ćemo ovo nadvladati."

Stiglo je dosta hodočasnika

Okupljene na svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije pozdravio je rektor svetišta Paško Glasnović, a biskup Košić je u dvorištu župne kuće blagoslovio novi procesijski križ s Kristom i Marijom podno križa, djelo akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.

Blagdanskom slavlju nazočili su brojni hodočasnici, od kojih je dio pristigao pješice iz tri petrinjske župe te iz Gline i okolnih mjesta, a prisutni su bili i predstavnici gradskih i županijskih vlasti.

Košić: Naš narod je sve preživio

U homiliji sisački biskup Košić je istaknuo kako se čini i sada, nakon potresa, kao što je bilo i nakon rata, da su na ruševinama, opet na početku, ali da nada ne nestaje.

"Lijepo je znati da je naš katolički narod u ovim krajevima, koje su često pogađale različite nevolje, progoni, zator, ali i potres, sve to preživio i opstao. Stoga se nadamo da ćemo i mi sve ovo nadvladati", poručio je, uz ostalo, biskup Košić.

Misno su slavlje koncelebrirali biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić, arhiđakon preč. Dragutin Papić te više svećenika Petrinjskog i Glinskog dekanata.

Pročitajte više