Bivša austrijska ministrica, koja je plesala s Putinom, povukla se iz Rosnjefta

Foto: EPA

BIVŠA austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl, koja je na svom vjenčanju plesala s Vladimirom Putinom, napustila je mjesto u nadzornom odboru državne ruske naftne kompanije Rosnjeft, priopćeno je u Moskvi.

"Zahvaljujemo Karin Kneissl za suradnju u posljednjih deset mjeseci koji su bili obilježeni teškom pandemijskom i međunarodnom situacijom", stoji u priopćenju koncerna Rosnjeft. Kneissl je Rosnjeft napustila nakon žestoke kritike austrijske i međunarodne javnosti, posebice nakon početka ruske agresije na Ukrajinu.

Neovisna političarka je od 2017. do 2019. obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova Austrije, a bila je poznata po prijateljskim odnosima s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Posebnu pozornost javnosti izazvao je Putin kao gost na njezinu vjenčanju 2018., a tada je s njome otplesao valcer.

Kneissl je druga bivša visokopozicionirana političarka koja je na pritisak javnosti napustila mjesto u Rosnjeftu.

U subotu je bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder objavio da više ne obnaša nikakvu dužnost u nadzornom odboru ruske naftne kompanije. Kneissl je povremeno objavljivala priloge za državni ruski medij Russia Today.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više