Bivša šefica policije: Nisu smjeli pustiti MMA borce, bez obzira tko su im roditelji

Foto: Facebook

NE STIŠAVAJU se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, radi se o MMA borcima. Na Platku su pretukli HGSS-ovce i jednu djevojku.

Unatoč tome što je riječ o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici, zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

Kako smo doznali, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove. 

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. 

Bivša načelnica policije: Nisu ih smjeli pustiti na slobodu

Senka Šubat, bivša načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, komentirala je slučaj za RI Portal

"Sramotno ponašanje, za svaku osudu. Odmah se znalo kojim intenzitetom i tko je napao službene osobe i one koji su im htjeli pomoći. Svakako je trebalo obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo", kazala je Šubat.

"Njihovi udarci ostavljaju daleko teže posljedice po napadnute osobe od udarca običnog čovjeka i po mom mišljenju svrstavanje jednog ovakvog izgreda pod remećenje javnog reda i mira, barem u početku istrage, je preblago. Nemam uvida u postupanje policije i u istražne radnje, no po onome što sam pročitala u medijima i po reakcijama službenih osoba iz HGSS-a, smatram da se radi o izrazito nasilničkom ponašanju izgrednika koje je trebalo u startu drugačije tretirati", smatra Šubat.

"Puštanje takvih osoba koje sebe nazivaju borcima, a ustvari se ponašaju kao kukavice, nakon takvih posljedica po napadnute osobe, je pogrešno – bez obzira tko su im roditelji", kaže Šubat.

Pročitajte više

 

Pročitajte više