Bivši pilot milijardera pedofila: U avionu su bili Trump, Clinton, princ Andrew...

Screenshot: YouTube

BIVŠI pilot Jeffreyja Epsteina svjedočio je u utorak na suđenju Ghislaine Maxwell za seksualnu trgovinu ljudima te naveo tko je od moćnih ljudi, uključujući bivše predsjednike Billa Clintona i Donalda Trumpa, letio Epsteinovim privatnim zrakoplovom.

Pilot Larry Visoski rekao je da je obično bio obaviješten ako Clinton ili putnici visokog profila poput njega lete, prenosi je CNN.

Bivši pilot se sjetio poznatih imena poput Clintona, Trumpa, princa Andrewa, glumca Kevina Spaceyja...

Prisjetio se da je poznati violinist Itzhak Perlman s Epsteinom odletio u Michigan na ljetni kamp Interlochen Center for the Arts. 

Rekao je da se na letovima sjeća princa Andrewa, senatora iz Mainea Georgea Mitchella, senatora iz Ohija Johna Glenna i glumca Kevina Spaceyja.

Također je rekao da je s Epsteinom letio u Columbus, Ohio, gdje je Epstein također imao imovinu, da vidi milijardera, biznismena Lesa Wexnera. Epstein je Wexnera nazvao svojim klijentom, ali Visoski je rekao da vjeruje da su oni bili i više od toga - prijatelji.

Nitko od istaknutih putnika spomenutih u Visoskijevom svjedočenju u utorak nije navodno počinio bilo kakve prekršaje u vezi sa suđenjem koje je u tijeku. Clintonov glasnogovornik ranije je priznao da je Clinton četiri puta bio u Epsteinovom zrakoplovu, ali je rekao da bivši predsjednik nije znao ništa o Epsteinovim "strašnim zločinima".

"U 2002. i 2003. godini predsjednik Clinton je imao ukupno četiri putovanja zrakoplovom Jeffreyja Epsteina: jedno u Europu, jedno u Aziju i dva u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi s radom Clintonove fondacije", glasnogovornik Clintona Angel Urena rekao je 2019.

Maxwell tvrdi da je "žrtveni jarac" za optužbe protiv Epsteina

Visoski je svjedočio drugog dana saveznog suđenja Ghislaine Maxwell pod optužbom za zavjeru i seksualnu trgovinu.

Suđenje će vjerojatno pružiti uvid u zagonetni život Epsteina i rasvijetliti neke od njegovih veza s istaknutim osobama poput Clintona, Trumpa, Billa Gatesa i princa Andrewa.

Podsjetimo, Epstein je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji nedugo nakon uhićenja zbog optužbi za seksualnu trgovinu 2019. godine. Medicinski je istražitelj kasnije utvrdio da je uzrok smrti samoubojstvo vješanjem.

Maxwell, Britanka i bivša Epsteinova pomoćnica, uhićena je godinu dana kasnije i izjasnila se nevinom po šest točki optužbi, uključujući zavjeru i trgovinu ljudima.

U uvodnim riječima u ponedjeljak, tužitelji su rekli da su Maxwell i Epstein stvorili "piramidalnu shemu zlostavljanja" kako bi privukli maloljetne djevojke u seksualne odnose s Epsteinom.

Njezina je obrana u međuvremenu rekla da je ona "žrtveni jarac" za Epsteinove postupke. Napala je žrtve, žene koje su javno istupile i kazale što im se navodno dogodilo s Epsteinom i na njegovom otoku te istaknule da su bile seksualno zlostavljane.

Bivši Epsteinov pilot kaže da nikad nije svjedočio seksualnom zlostavljanju

Visoski, prvi svjedok na suđenju bivšoj Epsteinovoj pomoćnici, svjedočio je u ponedjeljak i utorak o svojim iskustvima kao Epsteinov pilot počevši od 1991. godine.

Svjedočio je da je Maxwell često putovala Epsteinovim privatnim avionom između 1994. i 2004. i često je pomagala u planiranju putovanja. Maxwell je bila Epsteinov "broj dva" i je njegova "osoba koja se bavila svim ostalim što nije povezano s poslom", posvjedočio je pilot.

Svoje sjećanje na vezu para opisao je kao više osobnu nego poslovnu, ali više "u paru" nego zapravo romantičnu. Nije se sjećao da ih je vidio kako se ljube ili drže za ruke, rekao je.

Zapisivanje imena svih putnika na Epsteinovim privatnim letovima nije bio prioritet, ali su se trudili da budu točni, rekao je Visoski.

Za međunarodne letove morao je prijaviti točan dnevnik putnika, rekao je. Kad nisam znao ime putnika, zabilježio bi ga po spolu, rekao je.

Nije se mogao sjetiti je li "žrtva broj 1" bila na jednom letu ili ne

U utorak je svjedočio o maloljetnoj "žrtvi broj 1" za koju tužitelji smatraju da se navodno srela s Epsteinom i Maxwell u prestižnom umjetničkom kampu kojem je Epstein godinama bio mecena.

Visoski je rekao da ga je Epstein upoznao s maloljetnom "žrtvom broj 1", identificiranom kao Jane na sudu, u svom zrakoplovu prije nego je poletio iz Palm Beacha na Floridi, negdje 1990-ih.

Visoski je rekao da se sjeća da je tada izgledala kao "zrela žena" s "prodornim plavim očima". Međutim, on je tijekom unakrsnog ispitivanja posvjedočio da nije mogao biti siguran da je ona zapravo bila na letu ili tko je još bio tamo, a obrana Maxwell dovela je u pitanje je li "Jane" ikada letjela Epsteinovim zrakoplovima.

"Ne mogu se sjetiti da je sjedila u putničkom prostoru kao što to sigurno mogu tvrditi za predsjednika Clintona. Bilo je to tako davno", rekao je. 

Njezino pravo ime bilo je zabilježeno u evidenciji letova za tri leta, ali Visoski je na unakrsnom ispitivanju priznao da je Epstein imao asistenta s istim imenom i bez upisanog prezimena. Nije mogao biti siguran tko je to. 

Je li vidio seksualne odnose s maloljetnicama? "Apsolutno ne"

Kada su ga upitali tijekom unakrsnog ispitivanja, Visoski je rekao da ne zna dob putnika s kojima je letio, ali nikada nije mislio da su maloljetne djevojke u njemu, koliko je mogao zaključiti.

"Nikad nisam vidio nikakvu seksualnu aktivnost, ne", svjedočio je Visoski. Na pitanje je li vidio seksualne odnose s maloljetnim djevojkama, rekao je: "Apsolutno ne".

Visoski je posvjedočio da nikada nije vidio seksualne igračke, korištene kondome ili odjeću razbacanu u Epsteinovim zrakoplovima, niti bilo kakve naznake da se u zrakoplovima dogodila seksualna aktivnost.

Vrata pilotske kabine bila bi zatvorena tijekom leta, ali Epstein bi ponekad upoznavao svoje goste s Visoskim prije polijetanja, svjedočio je.

Epstein je također pozvao pilote da slobodno prolaze kroz kabine kako bi koristili zahod ili popili kavu tijekom letova, rekao je Visoski.

Također je rekao da ga nitko nije uputio kako bi trebao komunicirati s putnicima ili drugim članovima osoblja.

Epstein pilotu platio školovanje dviju kćeri te dao zemljište 

Rekao je da je vodio putničke manifeste i dnevnike letova za svaki let kojim je upravljao i da bi zapise povremeno dostavljao u Epsteinov ured, a da kopije nije zadržao za sebe.

Dao bih zapise Epsteinovom pomoćniku, ali ne Maxwell.

"Gospođa Maxwell nije imala nikakve veze s putničkim manifestima", rekao je.

Osim toga, Visoski je posvjedočio da je Epstein platio školovanje njegove dvije kćeri kroz fakultet i dao mu je zemljište na ranču u New Meksiku gdje je Visoski sebi izgradio dom.

Pilot je primijetio da je Epsteinova praksa plaćati školovanje za svu djecu svojih zaposlenika jer cijeni visoko obrazovanje.

Također je priznao da je potpisao ugovor o tajnosti podataka kao dio svog radnog odnosa.

Pročitajte više