Bivši policajac iz SAD-a namamio tinejdžericu na internetu, zatim pobio njenu obitelj

Foto: GoFundMe/Dean Porter

POLICIJA je ubila bivšeg policajca iz Virginije za kojeg vlasti smatraju da je pobio obitelj tinejdžerice u Riversideu u Kaliforniji, nakon što ju je "namamio" na internetu. 

Austin Lee Edwards (28) je upoznao tinejdžericu putem "catfishinga", oblika online prijevare pri kojem se netko pretvara da je druga osoba. Policajci iz postaje Riverside zaprimili su u petak dojavu o mladoj djevojci koja je izgledala vrlo uznemireno dok je ulazila u crveni automobil s muškarcem. Ubrzo su nadležne službe zadobile informacije o požaru na istome području.

Ubio djeda, baku i majku djevojke

Vatrogasci su pronašli tri odrasle osobe kako leže u hodniku kuće koju guta požar. Kada su ih izvukli van, utvrđeno je da su žrtve ubojstva. Preliminarna istraga je utvrdila da je mlada žena o kojoj je zaprimljena dojava zapravo tinejdžerica koja je živjela u kući koju je zahvatio požar i u kojoj su ubijene tri osobe.

Policija je navela da se Edwards upoznao s djevojkom na internetu i saznao njene osobne podatke. Zatim je otputovao iz Virginije u Riverside, gdje je parkirao svoje vozilo na susjedovom prilazu i pješice otišao do kuće tinejdžerice. Vlasti smatraju  da je u nekom trenutku bivši policajac ubio djeda, baku i majku djevojke prije nego što se vratio do svog vozila.

Nekoliko sati nakon što su pronađena tijela, policija je vidjela Edwardsovo vozilo u okrugu San Bernardino. Policajci su ga pokušavali zaustaviti, ali je onda došlo do razmjene vatre, pri čemu su službenici upucali Edwardsa. Bivši policajac je proglašen mrtvim na mjestu događaja, piše CNN.

"Šokantno je da se tako zla i opaka osoba može infiltrirati u službe reda i mira"

Tinejdžerica, koja se također nalazila u vozilu, nije zadobila ozljede te je stavljena pod zaštitu socijalne skrbi. Edwards je dao ostavku u policiji države Virginije u listopadu.

"Šokantno je i tužno za cijelu našu zajednicu policajaca da se tako zla i opaka osoba može infiltrirati u službe koje provode red i mir dok istovremeno skriva svoj pravi identitet računalnog predatora i ubojice. Naše misli i molitve su s obitelji Winek, njihovim prijateljima i svima onima koji su pogođeni ovim gnusnim zločinom", rekao je šerif okruga Washington, Blake Andis.

Žrtve su identificirane kao Mark Winek (69), njegova supruga Sharie Winek (65) i njihova kći Brooke Winek (38). Još nije službeno objavljen točan uzrok i način njihove smrti. Istražuje se i uzrok požara, mada preliminarne informacije pokazuju da se radi o namjerno izazvanom incidentu.

Pročitajte više