Bivši vagnerovac se ispričava Ukrajincima: Molim vas da me ne osuđujete

Screenshot: YouTube

ANDREJ MEDVEDEV, bivši pripadnik ruske plaćeničke skupine Wagner koji traži azil u Norveškoj, ispričava se Ukrajincima koji žive u toj skandinavskoj zemlji. Mnogi Ukrajinci koji žive u Norveškoj protive se njegovoj prisutnosti u zemlji. "Za vas sam nitkov, ali vas molim da uzmete u obzir da sam toga svjestan. Shvatio sam to, ali kasno. Molim vas da me ne osuđujete, a ja se ispričavam", rekao je Medvedev na norveškoj nacionalnoj televiziji NRK. 

Medvedev je rekao da će strahovati za svoj život ako se vrati u Rusiju. Živi u centru za tražitelje azila u Oslu nakon što je ilegalno prešao u Norvešku, koja ima oko 200 kilometara dugu granicu s Rusijom.

Pobjegao u Norvešku prije nekoliko tjedana

Napustio je Wagner nakon što mu je bez njegovog pristanka produljen ugovor nakon razdoblja od srpnja do studenog. Rekao je da je spreman svjedočiti o svim ratnim zločinima te negira da je u njima sudjelovao. Osim toga, navodno je za Gulagu.net rekao da je spreman ispričati sve što zna o grupi i njezinom vlasniku Jevgeniju Prigožinu. 

Podsjetimo, Andrej Medvedev pobjegao je u Norvešku prije nekoliko tjedana nakon što se odbio ponovo prijaviti u vojnu skupinu koja je aktivna u borbama oko istočnih dijelova Ukrajine.

Pročitajte više