LOKALNI IZBORI

Bojan Ivošević prijavio Keruma policiji zbog govora mržnje

KANDIDAT za zamjenika gradonačelnika Splita i aktivist Bojan Ivošević prijavio je Željka Keruma policiji za govor mržnje.

"Nema te uvrede, govora mržnje i prijetnje koja će me pokolebati u borbi za javni interes. Političkim nasilnicima koji šporkaju medijski prostor i uzurpiraju zajednička dobra treba doći kraj. Djelovanjem institucija i izlaskom na izbore", napisao je Ivošević na Facebooku te objavio fotografiju table pred 1. policijskom postajom u Splitu.

Nema te uvrede, govora mržnje i prijetnje koja će me pokolebati u borbi za javni interes. Političkim nasilnicima koji...

Posted by Bojan Ivošević on Thursday, April 15, 2021

Kerum ga nazvao "četnikom, sotonom i nasilnikom"

Za N1 je potvrdio da je prijavio kandidata za splitskog gradonačelnika i predsjednika HGS-a Željka Keruma zbog četiri verbalna ispada u zadnjih pola godine. Posljednji se dogodio jučer u emisiji Pressing N1 televizije kad je Kerum ponovio ranije iznesene uvrede Ivoševiću nazvavši ga četnikom, sotonom i nasilnikom.

Kerum je već osuđen jer je Ivoševiću prijetio da će mu "iščupati gučak"

Željko Kerum je prošle godine nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog prijetnje Bojanu Ivoševiću da će mu "iščupati gučak". Povod toj izjavi bila je Ivoševićeva izjava da je Željko Kerum "zloćudni tumor grada Splita". Kerum je u Pressingu izjavio da je on žrtva šovinizma i rasizma, za što je optužio Bojana Ivoševića.

Pročitajte više