KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Bolnica u Zaboku ima nova pravila za PCR testiranje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZBOG više od 700 građana koji se dnevno javljaju na PCR testiranja, Opća bolnica Zabok uvela je nova pravila koja bi, kako ističu u priopćenju, trebala normalizirati situaciju.

Opća bolnica Zabok ustanova je koja u Krapinsko-zagorskoj županiji prikuplja uzorke koji se prosljeđuju na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagrebu, a sada ima znatan rast građana koji se javljaju na testiranje PCR testom. Iz bolnice ističu da zbog takvog broja nastaju problemi koji se odnose na stvaranje gužvi, dugo čekanje na uzimanje briseva te moguće duže čekanje na rezultate.

Oni koji imaju simptome smiju se testirati jedino iz vozila

Kako bi se situacija normalizirala, iz Opće bolnice Zabok građane upućuju da se za uslugu brzog antigenskog testiranja jave izabranom liječniku u Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, u skladu s uputama Ministarstva zdravstva.

Također građane upućuju da se prije dolaska u Opću bolnicu Zabok jave izabranom liječniku kako bi dobili uputnicu koja se šalje u sustav HZZO-a. Za građane koji trebaju PCR testiranje radi određene zdravstvene usluge, kao što su prijam u bolnicu na operacijski zahvat ili obavljanje dijagnostičkih pretraga za koje je potreban PCR, određen je termin od sedam do osam sati. Za građane koji se javljaju na PCR testiranje zato što imaju simptome određeno je vrijeme testiranja poslije osam sati.

Iz Opće bolnice Zabok obavještavaju građane koji dolaze na testiranje, a imaju simptome zaraze ili su bili u kontaktu sa zaraženim osobama da testiranje mogu obaviti samo u drive inu te da ne smiju izlaziti iz vozila.

Pročitajte više

 

Pročitajte više