Bombaški napad na punkt za cijepljenje u Pakistanu. Ubijeni policajac, žena i dijete

Foto: EPA

U SAMOUBILAČKOM bombaškom napadu na policijsku ophodnju u pakistanskom jugozapadnom gradu Quetti ubijene su tri osobe, a ranjeno 28, priopćila je policija.

Eksplozija, za koju je odgovornost preuzela Pakistanska talibanska militantna skupina ili Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) u tekstualnoj poruci Reutersu, dogodila se nakon što je ta skupina ovog tjedna prekinula primirje s vladom.

"Poginuli policajac, žena i dijete"

"Eksplozija bombe koja je ciljala policijsku patrolu ranila je više od 30 ljudi, uključujući 15 policajaca", rekao je policijski dužnosnik Abdul Haq za Reuters. "Poginuli su policajac, žena i dijete." 

Policijska ophodnja štitila je ekipu koja je provodila cijepljenje protiv dječje paralize u vrijeme samoubilačkog napada, dodao je. Islamistički militanti u Pakistanu često ciljaju timove za cijepljenje protiv dječje paralize, uvjereni da je imunizacija zapadni alat za špijuniranje.

Quetta je glavni grad pakistanske pokrajine Balochistan, koja graniči s Afganistanom i Iranom, gdje djeluju i islamistički i separatistički pobunjenici. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više