Bošnjakinja iz Turske o vremenskim uvjetima nakon potresa: Događa se nešto čudno

Foto: Profimedia,

NADIRA Beširović-Ilgar, predsjednica udruženja Bošnjakinja u Turskoj "Zambak", u Dnevniku N1 televizije komentirala je stanje u Turskoj nakon što je zemlju jučer pogodio katastrofalan potres.

"Trenutno je u Turskoj zabilježeno 3549 poginulih i 22.168 ozlijeđenih, ali to je broj koji raste iz minute u minutu jer postoji jako velik broj ruševina do kojih još nisu došle spasilačke ekipe", rekla je Nadira Beširović-Ilgar te dodala: "Javljam se iz udruženja žena koje su porijeklom s Balkana i otkad se dogodio potres smo u komunikaciji sa ženama koje žive na području turskih gradova."

Navodi kako je većina žena dobro i sa svojim su obiteljima, ali ima i onih koje se nalaze izvan svojih domova.

"Upravo mi se javila jedna žena i rekla da je napokon na sigurnom, da su ona i kćerka spašene nakon dva dana provedena na hladnoći. Također imam informaciju da je jedna žena slomila nogu tijekom bježanja od potresa, ali bitno je da u ovom trenutku nema osoba koje su s našeg područja", rekla je.

Trenutno se na terenu nalaze 53 tisuće spasilaca, ali koliko god se oni trudili, ne mogu stići do svih ozlijeđenih.

"Ljudima koji se nalaze ispod ruševina zaista je bitna svaka minuta. Što se tiče vremena, zadnjih se dana događa nešto što je vrlo čudno, pada snijeg u mjestima gdje nije pao desetak godina", zaključila je predsjednica udruženja Bošnjakinja u Turskoj.

Pročitajte više