Božinović potvrdio zapljenu pola tone kokaina u Rijeci: "Sutra ćemo iznijeti detalje"

Foto: PIXSELL/Slaven Branislav Babic

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je večeras da je više od pola tone kokaina u riječkoj luci zaplijenila policija zajedno s carinskom upravom, istaknuvši da su za takvu akciju bile ključne stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

"To je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e. Sudjelovala je Carinska uprava, to je jedan zajednički posao i dečki rade stvarno u jednoj sinergiji koja daje rezultate i po kojoj smo prepoznati", rekao je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u emisiji RTL-a Danas.

Kokain visoke čistoće

Prema neslužbenim saznanjima objavljenima prije u medijima, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni na terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerojatnije na područje zapadne Europe.

"Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila, što je nevjerojatan rezultat", komentirao je Božinović.

Sutra će iznijeti detalje

Ministar je rekao kako će sutra policija na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, uključujući koliko je ona trajala, te je dodao kako je njemu kao ministru najbitnije da rade dobar posao. Božinović je istaknuo da su za takvu akciju bile ključne stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

Pročitajte više