Božinović prozvao Hajduk i Dinamo

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

DAVOR Božinović komentirao je sukob u subotu navečer na autocesti.

"To što se dogodilo je za svaku osudu, to najoštrije osuđujem. Apsolutno je neprihvatljivo, a kao ministru mi je potpuno neprihvatljivo nasilje nad policajcima.

Znamo da je bila utakmica visokog rizika, ali to nije visoki rizik zbog policije. Policija je tu da rizik smanji, policija se pomno pripremala. Policija je obavila sve ono što je bilo planirano u postupanju, ali bila je izložena jednom huliganskom napadu na koji su policajci odgovorili poštujući pravila struke u skladu sa zakonom.

Kad govorimo o tom fenomenu nasilja na sportskim natjecanjima, moramo svi skupa osvijestiti da se radi o širem društvenom problemu. Znamo da nije samo ova utakmica, imamo dvije utakmice pred nama, obje u Splitu, jedna je finale Kupa, druga je reprezentativna, pozivam sve da se spuste tenzije", rekao je i dodao da će policija dobro odraditi svoj dio posla.

Prozvao Hajduk i Dinamo

Onda je prozvao Hajduk i Dinamo.

"Moja poruka je da policija ne može nadomjestiti lošu komunikaciju koja postoji između klubova. Oni su organizatori, moraju dogovarati, povratiti povjerenje", rekao je.

"Policija će tu biti od pomoći, mi možemo inicirati razgovore. To nisu nepremostivi problemi, to se može riješiti samo dogovorom. Nikome u nijednom klubu ne može biti u interesu da utakmica protekne tako da se o nogometu danas ne priča. Svi govore o onome što se dogodilo, i treba se govoriti. Ali, ponavljam, mora se razgovarati. Ne može se u sportu razgovarati preko nišana, a pogotovo se neće razgovarati tako da policija zauzima sve medije", rekao je Božinović.

"Prevencija ovakvih događaja je u nadležnosti onih koji se bave sportom. Ako sami nemaju snage za takvo što, mi smo im spremni pomoći", dodao je.

"Mi smo kao djeca s roditeljima išli, danas je to riskantno", dodao je.

"Klubovi između sebe gotovo da ne komuniciraju. Kako onda možemo računati da će manifestacije proći bez problema? Policija ne može biti nadomjestak između nedostatka komunikacije između čelnih ljudi klubova", dodao je na kraju.

Uskoro opširnije

Pročitajte više