Britanija o eksplozijama u ruskoj bazi na Krimu: "Očito nije nekom ispala cigareta"

Foto: Profimedia

BRITANSKI ministar obrane Ben Wallace odbacio je većinu ruskih izgovora za goleme eksplozije koje su potresle rusku vojnu zrakoplovnu bazu na Krimu, koja je udaljena oko 200 kilometara od bojišnice. Smatra da se radi o "legitimnoj meti" ukrajinske vojske.

"Kad pogledajte snimke dvije simultane eksplozije, koje nisu bile tako blizu jedna drugoj, pa i činjenicu da su čak i ruske vlasti priznale da je nastala šteta, mislim da je jasno da se ne radi o nečem što se dogodilo jer je nekom ispala cigareta", rekao je Wallace.

"To je legitimna meta"

Na pitanje smatra li da se radilo o legitimnoj meti za ukrajinsku vojsku, Wallace je odgovorio: "Kao prvo, Rusija je pokrenula ilegalnu invaziju, ne samo 2014. nego i ove godine. Ukrajina, prema pravilima UN-a, ima pravo braniti svoj teritorij i napraviti što je potrebno kako bi odbila okupatore. Je li to legitimno? Apsolutno je legitimno da Ukrajina, ako je to potrebno, koristi smrtonosnu silu ne samo kako bi povratila svoj teritorij nego i kako bi otjerala okupatore."

"Rusi su koristili tu zrakoplovnu luku kako bi bombardirali Ukrajinu. Mislim da je to legitimna meta po svačijem ratnom priručniku", rekao je Wallace.

Pročitajte više