Britanski ministar obrane: Šojgu mi je rekao da nitko ne može patiti kao Rusi

Foto: EPA

DANAS je britanski ministar obrane Ben Wallace govorio na konferenciji koju je organizirao obrambeno-sigurnosni think-tank Royal United Services.

Tijekom svog obraćanja ministar je rekao da je važno povećati ulaganja u vojsku ako Britanija želi "ikakvu realističnu šansu" da se suoči s prijetnjama, i to "ne samo iz Rusije nego i iz Kine i drugih zemalja".

"Moramo uvijek biti spremni na borbu jer postaje sve jasnije da se Vladimira Putina ne može odvratiti prijetnjom kazne ili troškovima nametnutim njegovom narodu", rekao je Wallace.

"Postoji neki perverzan ponos na tu patnju"

"Ruski ministar obrane Šojgu mi je, kad sam ranije ove godine bio u Moskvi, rekao da 'nitko ne može patiti kao Rusi'. Tamo kao da postoji neki perverzan ponos na tu patnju i vjerujem da je to ono što razlikuje nas i naše saveznike od Putinova režima - mi služimo narodu i pokušavamo ga zaštititi i spriječiti patnju, a oni iskorištavaju patnju nevinih ljudi kako bi ostvarili svoje imperijalističke ambicije", rekao je Wallace.

Wallace je ponovio da će u britansku vojsku trebati uložiti velik novac.

"Na kraju krajeva, postoji vrlo stvarna prijetnja da bi Putin mogao napasti Europu, izvan granica Ukrajine", rekao je Wallace.

Pročitajte više