Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Krapinsko-zagorska bez novozaraženih

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

STOŽERI civilne zaštite Brodsko-posavske, Požeško-slavonske županije i Krapinsko Zagorske izvijestili su u nedjelju da na njihovom području nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

Cijepljenje i bez naručivanja i mobilni timovi

U Brodsko-posavskoj županiji 17 osoba je na bolničkom liječenju. Među njima dvije osobe trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 326 osoba.

Brodsko-posavski civilne zaštite najavio je da mobilni tim Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u ponedjeljak 14. lipnja cijepi Pfizerovim cjepivom na području općine Bebrina. Tim je u Kaniži u 8:30, u Bebrini u 10:30, gdje se cijepe i stanovnici mjesta Banovci i Stupnički Kuti. Treća lokacija je u Šumeću u 12:30, gdje se cijepe i stanovnici mjesta Zbjeg i Dubočac.

Drugu dozu cjepiva stanovnici ovih mjesta primit će 5. srpnja. Zainteresirani za cijepljenje trebaju donijeti zdravstvenu iskaznicu. Cijepljenju mogu pristupiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u općini Bebrina i važeću zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

Na području Požeško-slavonske županije od koronavirusa trenutno se liječi 12 osoba, dvije osobe su na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 100 osoba.

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe pozitivne na koronavirus, oporavilo se šest osoba te je trenutno u županiji 33 aktivna slučaja covida-19, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 11 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima je jedna osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema umrlih Covid pozitivnih osoba.

Iz Županijskog stožera navode da se subotom od 9 do 12 sati i svakog radnog dana od 8 do 14 sati svi koji se žele cijepiti to mogu učiniti i u Zavoda za javno zdravstvo u Zaboku. Cijepljenje je moguće bez najave i naručivanja te osoba može birati kojim se cjepivom želi cijepiti.

Pročitajte više