Broj mrtvih nakon eksplozije u pakistanskoj džamiji popeo se na 32, 150 ozlijeđenih

Ilustracija: EPA

NAJMANJE 32 osobe su poginule, a 150 ih je ozlijeđeno u bombaškom napadu na džamiju u pakistanskom gradu Peshawaru. Dio zgrade je uništen, a dužnosnici kažu da su ljudi zatrpani ispod ruševina.

Većina poginulih bili su policajci, a vjeruje se da su upravo oni ciljano napadnuti. Prvi izvještaji govorili su da se bombaš koji je sjedio u prvom redu raznio, ali to nije potvrđeno. Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad. Šef policije Peshawara Muhammad Ijaz Khan rekao je lokalnim medijima da je između 300 i 400 policijskih službenika bilo prisutno na području u vrijeme eksplozije.

"Napadači nemaju veze s islamom"

Premijer Shehbaz Sharif je to oštro osudio. U izjavi je rekao da oni koji stoje iza napada "nemaju veze s islamom". Eksplozija se dogodila oko 13:30 po pakistanskom vremenu (9:30 po hrvatskom), tijekom popodnevne molitve u gradu na sjeverozapadu zemlje, u blizini granice s Afganistanom.

Operacija spašavanja se nastavlja unutar džamije. "Trenutno nam je prioritet spasiti ljude zatrpane ispod ruševina", rekao je Mohammad Khan, zamjenik gradonačelnika Peshawara. 

Mohammad Asim, glasnogovornik gradske bolnice Lady Reading, rekao je da su neki od ozlijeđenih u kritičnom stanju. Premijer je otputovao u Peshawar u hitan posjet te će mu lokalni dužnosnici iznijeti najnovije informacije o događaju, a i posjetit će ranjene. Prošlog ožujka Peshawar je bio meta još jednog bombaškog napada, koji je ubio desetke u šijitskoj džamiji.

Pročitajte više