Brutalno ubio bivšu ženu u dućanu: "Gospodine sudija, nisam namjerno"

Foto: FaH

ŽELJKO Đekić (55), optužen za teško ubojstvo bivše izvanbračne partnerice u studenome prošle godine na njenom radnom mjestu u jednoj splitskoj trgovini, rekao je da se događaja ne sjeća, ali da je kriv ako je u zatvoru i u sudnici. "Gospodine sudija, nisam to napravio s namjerom", rekao je Đekić, na što ga je sudac Dinko Mešin upozorio da ne iznosi obranu, već da se očituje o krivnji te dodao da u hrvatskom rječniku ne postoji riječ "sudija". 

Đekić je optužen da je 30. studenoga prošle godine oko 14:53, prema unaprijed stvorenoj nakani, u cilju da liši života bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u trgovački centar na Splitu 3 i počinio kazneno djelo. Prišao je 44-godišnjakinji s leđa i nožem, dužine oštrice od 18 centimetara, zadao jojo ukupno 20 ubodno-reznih rana, od kojih su kobni bili ubodi u srce i plućne arterije.

 

"Ranije je ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, prijetio da će je ubiti..."

Đekića se tereti da je bio svjestan da višestrukim ubadanjem nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke. Ženska osoba je nedugo poslije preminula u splitskom KBC-u.

Bivšu izvanbračnu partnericu, kako stoji u optužnici, Đekić je ranije ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, svađao se s njom i prijetio da će je ubiti ako ga napusti. U više navrata je na nju nasrtao nožem, spočitavao joj da krade na radnom mjestu pa se zbog svega toga sa zajedničkim djetetom odselila kod roditelja.

Na sudu je o inkriminiranom događaju govorilo troje svjedoka, od kojih je jedan svladao Đekića u trgovini, dok su dvije svjedokinje bile kolegice pokojne žene. One su iskazivale kako je već određeno vrijeme Željko opsjedao svoju izvanbračnu partnericu, dolazio je u trgovinu i tražio je, a i ona im je govorila kako joj je ranije prijetio da će ubiti sebe i sina.

"Spavao s nožem ispod jastuka"

"Jednom je ispričala i kako je spavao s nožem ispod jastuka, a da to što joj je govorio ne bi govorio ni psu", kazala je kolegica s kojom je žrtva radila na dan zločina.

"Rekla mi je da nosi sestrine hlače jer joj ne dopušta doći po odjeću i da će prijeći preko toga ako je to cijena da je ostavi na miru", izjavila je druga svjedokinja, pomoćnica voditelja te poslovnice u Splitu. Naredno je ročište zakazano za 25. lipnja, a Đekiću za ovo kazneno djelo može biti izrečena zatvorska kazna i do 40 godina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više