Bura uhvatila Ukrajince na kajaku kod Krka, bacila ih na stijene. Spašeni su

Ilustracija: EPA

Zahvaljujući brzoj reakciji trojice policajaca s posade plovila riječke postaje pomorske policije supružnici iz Ukrajine su pronađeni na obali otoka Krka, izvijestila je danas primorsko-goranska policija. 

Uhvatila ih bura, nisu se mogla vratiti

U priopćenju se navodi kako su jučer ukrajinski supružnici od 29 i 30 svom odmoru u Jadranovu dodali i veslanje plastičnim kajakom po moru, koje je za njih skoro završilo tragično. Naime, oko 17 sati uputili su se na more bez prethodne provjere pomorske vremenske prognoze pa ih je sustigla jadranska bura, olujni vjetar zbog kojega se više nisu mogli vratiti u mjesto otkuda su krenuli.

Policijski službenici su zaprimili dojavu u 17:47 sati da su uočene dvije osobe u kajaku koje more nosi te su odmah krenuli u potragu. Za oko pola sata na obali otoka Krka u blizini uvale Kantrišče pronašli su uplašene supružnike s kajakom te ih prenijeli na policijski brod i dovezli u Jadranovo, objavila je policija

Muškarac ozlijeđen, vjetar ih bacio na stijene

U razgovoru s turistima saznalo se kako su uslijed jakog udara vjetra supružnici s kajakom nošeni i na stijene pa je tako 30-godišnjak zadobio i lakšu ozljedu.

Policija podsjeća sve turiste i građane, da s ciljem njihove sigurnosti na moru prije bilo kakvog isplovljavanja na more, posebice s različitim plastičnim predmetima (kajak, sup-daska za jedrenje i sl.), obavezno prethodno nazovu pomorsku policiju, lučku kapetaniju ili meteorološku stanicu za točnu prognozu stanja i uvjeta na moru.

Pročitajte više

 

Pročitajte više