Putin unaprijedio čečenskog vođu Kadirova

Foto: EPA

ČEČENSKI vođa Ramzan Kadirov na svom se Telegramu pohvalio da ga je ruski predsjednik Vladimir Putin unaprijedio te mu dodijelio čin general-pukovnika.

Na početku objave Kadirov je napisao da ga je "voljeni predsjednik Rusije" Putin nazvao kako bi svim stanovnicima Čečenske Republike poželio sreću povodom Dana učitelja i Dana čečenske mladeži.

"Unatoč opterećenosti, vrhovni zapovjednik nikada ne zaboravlja značajne datume na našim prostorima. Ovo dovoljno govori. Takva pažnja je neprocjenjiva. Zadovoljstvo mi je pridružiti se čestitkama šefa države. Želim s vama podijeliti još jednu dobru vijest. Predsjednik Rusije mi je dodijelio čin general-pukovnika.

Vladimir Vladimirovič osobno me obavijestio o tome i čestitao mi. Neizmjerno sam zahvalan našem vrhovnom zapovjedniku na visokoj ocjeni mojih zasluga! Ovo mi je velika čast. Dajem riječ da ću opravdati ukazano povjerenje", napisao je Kadirov na Telegramu.

Vođa Čečena je dodao da njihovi vojnici trenutno provode uspješne ofenzivne akcije na području samoproglašene republike Donjeck u regiji Herson.

"Oslobađaju jedno po jedno naselje i strateški važne točke", objavio je Kadirov.

 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više